Home

Jordans konge

Monarkiet i Jordan ble etablert av britene i 1921, i etterkanten av første verdenskrig.Etterkommerne av Sayyid Hussein bin Ali ble innsatt som monarker i Irak og Jordan. Abdullah I ble innsatt som emir av Transjordan, en tittel han hadde frem til selvstendigheten i 1946. Da han ble utnevnt til konge av Transjordan (navnet ble forkortet til Jordan i 1949) Jordan (kalt Transjordan frem til 1949) var fra 1921 til 1946 et britisk mandat underlagt en emir. Siden uavhengigheten i 1946 har landet vært et monarki, og siden 1952 et konstitusjonelt monarki.Jordans første emir og alle senere konger kommer fra hashemittslekten som etter tradisjonen kan spore sin avstamning direkte fra profeten Muhammed.Landets nåværende konge, Abdullah 2, er Jordans. Jordan (arabisk:الأردنّ, translitterert som Al-Urdunn), offisielt Det hasjimittiske kongerike Jordan, er et arabisk land i Midtøsten/Vest-Asia som grenser til Syria i nord, Irak i nordøst, Israel og Palestina i vest og Saudi-Arabia i sørøst. Landet deler kystlinjen til Dødehavet i vest med Israel, og kystlinjen til Akababukten i sør med Israel, Saudi-Arabia og Egypt Abdullah II ibn al-Hussein (arabisk: عبد الله الثاني بن الحسين, ʿAbdullāh aṯ-ṯānī ibn al-Ḥusayn; født d. 30 januar 1962 i Amman) er konge af Jordan siden 1999.. Han er den ældste søn af den Kong Hussein af Jordan og blev konge ved dennes død den 7. februar 1999.. Biograf

Det var en synlig stolt konge av Jordan, kong Abdullah, som æret sin datter, prinsesse Salma, denne uka: Hans 19 år gamle datter har blitt landets første kvinnelige pilot, etter å ha. Dronning Sonja: - Følte meg veldig moderne Takket den jordanske kongen for helt spesiell gave. PÅ STATSBESØK: Dronning Sonja og kong Harald er i disse dager på statsbesøk i Jordan. I en tale.

I dag vart Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga ønskt velkomne til Jordan av Hans Majestet Kong Abdullah II og Hennar Majestet Dronning Rania. Det er første gong Kongeparet er på statsbesøk i Midtausten Jordan er et konstitutionelt monarki, der bygger på en grundlov fra 1952.Kongen af Jordan og hans ministerråd har den udøvende magt.Den jordanske konge har en vidtgående magt, han undertegner og sætter alle love i kraft, men hans eventuelle veto kan ignoreres, hvis to tredjedele i over- og underhuset i Jordans parlament stemmer for det. Det er også kongen, som udser (og afskediger.

Nye Air Jordans - Kjøp det nyeste og best

Jordans regenter - Wikipedi

 1. Midtøsten er på randen av tre borgerkriger, sier kong Abdullah av Jordan. Han oppfordrer verdenssamfunnet til straks å gripe sterkere inn i Irak, de palestinske områdene og Libanon
 2. Hardt presset av den folkelige opinionen har Jordans kong Abdullah skjerpet tonen overfor USA
 3. Jordans konge ber Syrias leder gå Bashar al-Assad bør innlede en nyæra av dialog i Syria, og deretter gå av, er rådet fra nabolandet. Kong Abdullah av Jordan ber sin nabo i øst, Assad, gå av

Kongen av Jordan har vært i Washington siden mandag og har i tillegg hatt møter med visepresident Mike Pence, forsvarsminister James Mattis og sentrale medlemmer av Kongressen. Møtet med Trump skal ikke ha vært i Det hvite hus, men de to møttes på sidelinjen i forbindelse med National Prayer Breakfast Mange har utsatt planer og avbestilt reiser som følge av coronaviruset. Men kongen og dronningen drar som planlagt til Jordan

Jordans konge: Varig fred kræver en palæstinensisk stat

AMMAN (NRK): Kongeparet er på plass i Jordans hovudstad, på det første statsbesøket sitt til eit land i Midtausten. Dette er òg det første store oppdraget deira etter den tunge tida Kongen døpt i vann fra Jordan-elva. Kong Harald er selv døpt i hellig vann fra Jordan-elva, slik den kongelige norske tradisjonen tilsier. Under besøket lot både kongen og dronningen seg velsigne i vann fra elva, ved å ta det på fingrene og deretter fukte pannen Kong Abdullah av Jordan sendte nemlig en Ipad i posten til den norske dronningen for ti år siden. Dronningen trakk frem historien under et næringslivsseminar under statsbesøket i Jordan mandag, hvor digitalisering var et av temaene. Hun takket den noe yngre jordanske kongen for å ha introdusert henne for nettbrettet Netanyahu møtte Jordans konge. Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Israels statsminister Benjamin Netanyahu reiste mandag til Jordan hvor han hadde samtaler med kong Abdullah

Corona i Jordan - dette gjør kongeparet Slik forholder Slottet seg til utbruddet. SMITTE PÅ FERDE: Corona-viruset har nådd Jordan, der kongeparet er på statsbesøk. De forteller at de ikke er redde, men at de tar visse forholdsregler Israelske innbyggere i Jordan-dalen har sendt et brev til Jordans konge Abdullah II, der de ber ham revurdere sin avgjørelse om å avslutte utleie av land i området til Israel og ta det tilbake under jordansk kontroll Jordans konge kaller kampen mot IS «tredje verdenskrig Jordan har tatt imot 1,5 millioner flyktninger fra krigen i Syria, og gruppen utgjør nå en femdel av landets befolkning. Kong Abdullah sa at Jordan, USA og andre må koordinere sine strategier i kampen mot IS

Jordan Times mener på lederplass at kongen nå har gitt landet en ny start. Men skifte av en statsminister er neppe nok. Arabisk vår. Demonstrasjonene ligner mye på de som satte den arabiske våren i gang. Unge mennesker uten noen ledere gikk forrige uke ut i gatene og forlangte regjeringens avgang og at dens vedtak blir omgjort Jordans konge besøker Vestbredden Jordans kong Abdullah skal for første gang på fem år besøke Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Der venter samtaler med Palestinas president Mahmoud Abbas Kongen er statssjef og øverstkommanderende for hæren. Han har også utøvende makt, og har rett til å erklære krig, slutte fred, utlyse eller avlyse valg, oppløse parlamentet og velge landets statsminister. Jordan har et stabilt, velutdannet og utviklet samfunn Washington (NTB-AFP): Jordans kong Abdullah karakteriserte kampen mot Den islamske staten (IS) som en «tredje verdenskrig» under et møte med USAs president Barack Obama Konge. Foreldre: Kong Magnus 3 Olavsson Berrføtt (1073-1103) og Tora. Gift ca. 1116-1120 med Malmfrid Mstislavsdatter (ca. 1100-ca. 1140). Halvbror av kongene Øystein 1 Magnusson (ca. 1088-1123), Olav Magnusson (1098-115) og Harald 4 Gille (ca. 1102-1136) og av Sigurd Slembe (død 1139); far til kong Magnus 4 Sigurdsson Blinde (ca. 1115-1139) og Kristin Sigurdsdatter (ca

Kongen av Jordan - Store norske leksiko

Jordan - Wikipedi

Dagens Jordan ble et uavhengig kongedømme i 1946, etter å ha vært et emirat under britisk overherredømme siden 1921.Etter at kong Abdullah 1 ble drept i et attentat i Jerusalem i 1951, og sønnen Talal abdiserte året etter, ble Talas sønn prins Hussein utropt til konge, 16 år gammel Jordans konge vil redde Jesu gravkirke Skrevet av: Ingunn Marie Ruud, KPK. lør 23. Apr. 2016, kl. 13:20 - lør 23. Apr. 2016, kl. 13:29 Del. Kong Abdullah II av Jordan har tilbudt seg å betale for deler av restaureringen av gravkirken i Jerusalem med sine private midler. Gravkirken i Jerusalem ble alvorlig. Jordan (arabisk الأردن, al-Urdun), offisielt Det hashimittiske kongedømet Jordan (arabisk المملكة الأردنية الهاشمية, al-Mamlakah al-Urdunīyah al-Hāshimīyah) er eit arabisk kongedøme i Vest-Asia, ved austbreidda av Jordanelva.Det strekkjer seg inn i den historiske regionen Palestina.Jordan grensa til Saudi-Arabia i sør og aust, Irak i nordaust, Syria i nord. Jordan er en kjent og kjær norsk merkevare som har tatt vare på tenner i generasjoner. Helt siden 1927 faktisk. Våre produkter er enkle å bruke, har god kvalitet og er designet med én eneste baktanke: Å hjelpe mennesker til å holde tennene sine sunne hele livet Kongsemne. Foreldre: Moren het Tora Saksesdatter; faren var angivelig kong Magnus 3 Berrføtt (1073-1103). Gift med Audhild Torleivsdatter, datter av Torleiv Moddansdotter. Angivelig halvbror av kongene Øystein 1 Magnusson (ca. 1088-1123), Sigurd 1 Jorsalfare (ca. 1090-1130), Olav Magnusson (1098-1115) og Harald 4 Gille (ca.1102-1136).Sigurd Slembe hevdet å være sønn av kong.

Abdullah 2. af Jordan - Wikipedia, den frie encyklopæd

Ifølge statlige medier har Jordans konge, Abdullah den andre, gitt en ordre om at parlamentet skal oppløses. Det betyr at regjeringen må gå av innen en uke, melder R Svar til MYTISK KONGE I THEBEN i kryssord og piler. Finn de beste svarene og synonymer for å fullføre hver type puslespill og få kryssordhjelp. Blant svarene du finner her, er den beste Oidipus med 7 bokstaver, ved å klikke på den eller andre ord, kan du finne lignende ord og synonymer som kan hjelpe deg med å fullføre kryssordene Jordan har en bred portefølje av smarte kvalitetsprodukter med skandinavisk utforming - designet for at du skal holde tennene dine sunne gjennom hele livet

Jordans monark opfordrer Syriens præsident til at træde tilbage, men forinden indlede en politisk dialog Jordan holder fast i tostatsløsning, siger konge til Trumps udsendte, der søger opbakning til sin fredsplan Netanyahu møtte Jordans konge. Israels statsminister Benjamin Netanyahu reiste mandag til Jordan hvor han hadde samtaler med kong Abdullah. Av: NTB; Publisert: 18.06.2018 21:25 Sist oppdatert: 18.06.2018 21:43. Siste nytt. torsdag 22.10 2020. 01:01 Slovakia vurderer nedstenging for å tøyle smitteøkningen Da tiden er inne til at israelittene skal gå over Jordan-elven, sier Jehova til Josva at han skal si til folket: «Prestene skal ta paktens ark og gå foran oss. Når de går ut i Jordan-elven, kommer vannet til å slutte å renne.» Prestene tar derfor paktens ark og bærer den foran folket Jordans konge: Varig fred kræver en palæstinensisk stat Jordan holder fast i tostatsløsning, siger konge til Trumps udsendte, der søger opbakning til sin fredsplan

Kongefamilien i Jordan - Jordans prinsesse blir landets

Netanyahu møtte Jordans konge. Israels statsminister Benjamin Netanyahu reiste mandag til Jordan hvor han hadde samtaler med kong Abdullah. Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: AP/NTB scanpix utenriks. Publisert: 18 juni 2018 21:25 Sist oppdatert: 18 juni 2018 21:43. Skrevet av. Netanyahu møtte Jordans konge. Israels statsminister Benjamin Netanyahu reiste mandag til Jordan hvor han hadde samtaler med kong Abdullah. Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: AP/NTB scanpix utenriks. Publisert: 18 juni 2018 21:25 Sist oppdatert: 18 juni 2018 21:43. Av (NTB) NTB.

Jordans konge ber om hjelp til å takle syrisk flyktningstrøm London (NTB): Jordan er på «kokepunktet» på grunn av en strøm av syriske flyktninger som har kommet til landet, sier kong Abdullah Brorskapet truer kongen Det muslimske brorskap er misfornøyd med kong Abdullahs reformer og truer nå med boikott av parlamentsvalget som er ventet mot slutten av året

Dronning Sonja: - - Følte meg veldig modern

Kongen har bursdag. Fredag er det 83 år siden kong Harald ble født på Skaugum i Asker. Han er fortsatt i god aktivitet og skal snart på tur til Jordan Michael B. Jordan med rørende «Black Panther»-hyllest: «Er dette din konge?» I «Black Panther» spiller de mot hverandre som fettere og fiender. Mandag kveld hyllet Michael B. Jordan.

Henrettelsesordre bliver mødt af jubel i Jordan | Udland | DR

Statsbesøk til Jordan - Det norske kongehu

Jordan - Wikipedia, den frie encyklopæd

Jordans konge udnævner ny premierminister efter protester Stigende brødpriser og forslag om skattereform har skabt voldsomme demonstrationer i Jordan. Tusindvis af demonstranter forsamlede sig i nat for sjette dag i træk på pladsen foran premierministerens kontor i Amman, Jordan Søvnapnéen tok knekken på rikdommen og jetsettlivet. Da flyttet Raymond Gordon til Jordan og sørget for at CPAP-en ble kjent i Midtøsten. - CPAP-en har reddet livet til tusenvis av mennesker i Egypt, Jordan, Libanon og Syria de siste 18 årene, sier han. Raymond Gordon, også kjent som Abu Saleem, er hotellvert i Jordans hovedstad Amman Det skjedde på Skaugum i Asker i Viken. Kongen er fortsatt i god aktivitet. Snart skal han på en reise til Jordan. - Feiringen blir privat, sier Guri Varpe til nyhetsbyrået NTB. Hun er kommunikasjons-sjef på Slottet. Hun vil ikke si noe mer om hva kongefamilien skal gjøre på bursdagen. Det siste året har til tider vært tøft for kongen Kryssordkongen fant 9 mulige svar til kryssordhintet by i jordan. Søk blandt mange hint og løsningsforslag på kryssordkongen.n

- Kongen og dronningen er allerede på plass i Jordan, hvor det faktisk ikke registrert et eneste smittetilfelle. Det er med andre ord vel så trygt å være her som hjemme i Norge. Landet har dessuten innført innreiseforbud for personer som reiser via Sør-Korea, Kina, Iran og Italia, fortsetter Vagle • Kongen om pandemien: - Vi befinner oss i en situasjon som er uvirkelig, fremmed og skremmende, sier kong Harald Kong Harald og dronning Sonja besøker oldtidsbyen Petra i Jordan onsdag. Det er siste post under det tre dager lange statsbesøket

Jordan - Store norske leksiko

Kryssordkongen fant 27 mulige svar til kryssordhintet jordan. Søk blandt mange hint og løsningsforslag på kryssordkongen.n Jordans konge: Varig fred kræver en palæstinensisk stat. Jordan holder fast i tostatsløsning, siger konge til Trumps udsendte, der søger opbakning til sin fredsplan. Jordans kong Abdullah (i midten) mødtes torsdag med præsident Trumps seniorrådgiver Jared Kushner i Amman Hele hæren med kongen hilste den morgen med glede. Jeg nevner at kampglade konge kom til Jorsala-byen; under den vide himmel hævere høvding fins ei. I Jordans rene bølger badet den gavmilde fyrsten. Alle som hørte om det, høyt måtte prise dåden. Kong Sigurd oppholdt seg lenge i Jorsalaland utover høsten og førstningen av vinteren. 11 Dronningen er ingen arving til tronen da hun ikke er av kongelig blod. Så ved Haralds bortgang vil Kronprins Haakon bli signet som Norges neste konge. Men hva tittelen til Sonja blir, vet jeg ikke. Prøvde å google det, men fant ingenting. Men hun kan ikke bli dronningmor, siden hun ikke er mor til Mette Marit Jordans Kong Abdullah II ankom mandag til Bagdad. Det er første gang siden den amerikanske invasion af Irak i 2003, at et arabisk statsoverhoved besøger Irak

Offisielt program - Det norske kongehu

Abdullah II ibn al-Hussein av Jordan (fødd 30. januar 1962) er konge av det hasjemittiske kongeriket Jordan.Han overtok som konge den 7. februar 1999 etter at kong Hussein av Jordan døydde. Kong Abdullah reknar slekta si, hasjemittane, attende til profeten Muhammed. Han har saman med kona si, dronning Rania, fire born.Dei fire borna er: prins Hussein (f. 1994), prinsesse Iman (f. 1996. Det er vi stolte av! Sitat slutt. Og hun ber til og med kong Abdullah om å trappe opp likestillingsarbeidet i Jordan. For ei dame! Kongen var stolt! Jeg også! Til tross for at jeg langt fra er svoren tilhenger av kongedømme. Og på søndag er det 8. mars. Den internasjonale kvinnedagen. For mange av oss har det vært og er en viktig dag What is Communism? http://testu.be/1M01vYI » Subscribe to NowThis World: http://go.nowth.is/World_Subscribe China is sometimes referred to as a technocracy b.. Uroligheder i Mellemøsten og fredsaftale på dagsordenen, når kong Abdullah kommer til Washingto Præsident Assad mener ifølge Jordans konge, at han har retten på sin side og er parat til at dele Syrien

Men no er kongen friskmeld, og i starten av mars skal han og dronninga etter planen på det 50. statsbesøket sitt. Denne gongen går turen til Jordan for å vitja kong Abdullah og dronning Rania på det som blir det første statsbesøket deira i Midtausten Hyret af Jordans konge. Da Jordans unge kong Abdullah for et par år siden stod og manglede en ekspert til at opbygge en ny erhvervsorienteret afdeling i sit kongelige videnskabelige selskab,. Jordan - Dyrenes Tandbørste teknikker Dyrenes Tandbørstesang er til dig, der godt kunne bruge lidt hjælp, når du børster tænder på dine børn. For mange foræl..

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Jordans konge mener Assad bør trekke seg - V

Men med til billedet hører også, at Jordan er et meget homogent land, hvor 97,2 procent af de 8,2 millioner indbyggere er sunni-muslimer. Næststørste gruppe er kristne med beskedne 2,2 procent, hvilket svarer til 180.000 personer. Men religionsfrihed i Jordan er ikke det samme, som vi forstår ved religionsfrihed i Vesten Jordan - står kongen for fall? Av: Mudar Zahran 23. november 2012, 11:32 Last week, protests broke out in Jordan after a government decision to raise fuel prices - Vi har sett noen episoder, sier kongen, som onsdag møtte norsk presse i Petra i Jordan. Kongen, som selv slekter til det britiske kongehuset, kan fortelle at inntrykket av serien er bra. Men på spørsmål om vi burde hatt en tilsvarende serie om den norske kongefamilien, er svaret klart: - Håper ikke det, sier kongen og ler Når Jordans konge kræver mer - UDSYN . READ. 6 kommunen tirsdag 28. september 2010. Flere indvandrere ansættes - især til rengøring. Andelen af medarbejdere med en ikke-vestlig baggrund. stiger i landets kommuner. I 2005 var kun 2,9 procent af. de ansatte.

'''Hussein bin Talal''' (født Det hasjemittiske kongerike Jordan fra Abdullah II. {{startboks}} {{Verv|Forgjenger=Talal|Hva=Jordans konge|Startår=Sluttår=[[1999. Så skal vi til Mellemøsten, hvor fred i fremtiden afhænger af en tostatsløsning mellem Israel og Palæstina, mener Jordans konge

Kong Abdullah | Kongebloggen - Kjell Arne TotlandAsia Afrika - KyHevder kongen av Jordan ble angrepet med stein og flasker – VG

Jordan Kongebloggen - Kjell Arne Totlan

Kongen har ikke planer om at annullere fredsaftalen med Israel - den jordanske økonomi profiterer af den i og med, at israelske virksomheder producerer varer i Jordan, hvor arbejdskraften er billig, ligesom landet er afhængig af amerikansk økonomisk og militær støtte Domstolen i Nice siger nu ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at selskabet delvist ejes af Jordans kong Abdullah. Dokumenter, der er afleveret til domstolen, siger, at kongen ejer 25 procent af Sudeley. Domstolen skal nu afgøre, om det er Sudeley og Jordans konge eller den irakiske stat, der er den retmæssige ejer af luksusskibet

«Det går alltid et korstog» - Vårt LandDen ufortalte sannheten til Michael Jordans kone - SportNyheder – Ekstra Bladet

King Abdullah of Jordan accused Turkey of exporting terrorists to Europe at a top level meeting with senior US politicians in January, Jordans konge: Tyrkiet sender terrorister til Europa. 26/03/2016 15:26. Ikke angivet Ikke angivet. Jeg er blevet smidt ud af 180Grader Jordans kong Abdullah har som den første udenlandske leder aflagt besøg hos palæstinensernes selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, efter at palæstinenserne fik observatørstatus som ikke-medlemsstat i FN's Generalforsamling den 29. november. Kongen landede torsdag med helikopter fra Jordan i Ramallah på Vestbredden For Israel er det dog problematisk, at Jordans konge vil betale for restaureringen. Det var i sig selv opsigtsvækkende, da det i sidste måned blev offentligt, at kapellet bygget over Jesu grav inde Gravkirken i Jerusalem skulle renoveres. Kapellet blev alvorligt skadet under et jordskælv helt tilbage i 1927 Men no er kongen friskmeldt, og i starten av mars skal han og dronninga etter planen på sitt 50. statsbesøk. Denne gangen går turen til Jordan for å besøke kong Abdullah og dronning Rania på det som blir det første statsbesøket deira i Midtausten

 • Norge rundt quiz.
 • Slette video på youtube.
 • Pølseform med grønnsaker.
 • Unbekanntes android gerät im wlan.
 • Nm styrkeløft 2017 live.
 • Arne brimi barn.
 • Fuglemater av brusflaske.
 • From the top to a musician.
 • Aldara creme rezeptfrei.
 • White tip shark.
 • Fortnox lön.
 • Nikon d5200 kamera.
 • Chanel phone case.
 • Percy jackson reihenfolge filme.
 • Babyshooting mit eltern.
 • Sichtschutznetz blickdicht.
 • Corey haim filmer.
 • Brudevals kurs ålesund.
 • Trivsel på arbeidsplassen.
 • Whatsapp profilbilder speichern sichtbar.
 • Telys i vann forsøk.
 • American pie die nächste generation kinox.
 • Itunes gavekort ikke aktivert.
 • Pizzabakeren austrått.
 • Mak de 2700.
 • Roanoke colony.
 • Kv ålesund til salgs.
 • Ask symboler.
 • U2 hamburg 2018.
 • Tekst i have a dream martin luther king.
 • Treningsklær herre på nett.
 • Drosselspule formel.
 • Betennelse bekkenet.
 • Billig silkepapir.
 • Solden english.
 • Strai kjøkken lindesnes.
 • Golf videos youtube.
 • Hvordan bli kvitt fluelarver.
 • Actila tredemølle pris.
 • Hangarskip engelsk.
 • Lenovo ideapad 320 elkjøp.